- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Успон змаја“: Писац „Игре престола“ најавио нову књигу

© REUTERS / Robert GalbraithПисац Џорџ Мартин долази на премијеру "Игре престола" у Сан Франциску
Писац Џорџ Мартин долази на премијеру Игре престола у Сан Франциску - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
Пратите нас
Џорџ Р. Р. Мартин ускоро ће објавити књигу „Успон змаја“ која ће бити потпуно посвећена историји династије Таргаријен.
Покривајући прву половину династије Таргаријен од Егона Освајача, који је сковао Гвоздени престо, до Егона Трећег Таргаријана, илустрована историја „Успон змаја“ осмишљена је као пратилац Мартинове саге „Ватра и крв“ као и предстојеће серије у продукцији ХБО-а „House od the Dragon“.
Ову вест писац је пре неколико дана објавио на свом блогу и истакао да између нове књиге и раније објављене „Ватре и крви“ постоји велика разлика.
„Замислите да је 'Успон змаја' делукс референтна књига, у којој најчувенија породица у Вестеросу и њихови змајеви оживљавају у сарадњи са неким заиста невероватним уметницима“.
„'Ватра и крв ' описује догађаје од Егоновог освајања Вестероса до злогласног 'Плеса змајева', односно до грађанског рата који је скоро поништио владавину Таргаријена“, додао је аутор.
„'Успон змаја' покрива исти временски период, али је написан у више енциклопедијском стилу сличном 'Свету леда и ватре' на којем сам радио заједно са Елиом М. Гарсијом и Линдом Антонсон. Они су ми помогли и у реализацији ове књиге.
Књига која ће садржати више од 180 потпуно нових илустрација митлогије Вестероса у књижаре стиже у октобру.
Сцена из серије Игра престола - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
„Кућа змаја“ – Процуреле прве фотографије са снимања преднаставка „Игре престола“ /фото/
Прошлог месеца Мартин је открио да је снимање серије „House od the Dragon“ која ће бројати 10 епизода завршено, док ће датум премијере бити накнадно објављен. Серија је заснована на књизи „Ватра и крив“ чија се радња одвија 200 година пре догађаја из „Игре престола“ и прати причу о династији Таргарјен чији су главни ликови Висерис Таргарјен, Алисент Хајтауер, принцеза Ренира Таргарјен, принц Демон Таргарјен и лорд Корлис Веларион, познат као морска змија, која постаје рука краљици Ренири Таргаријен током „Плеса змајева“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала