- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Да се не заборави: Концерт у Руском дому у знак сећања на Мартовски погром

© Фото : Спутњику уступила Велинка РадовановићНаступ Павлине Радовановић, девојчица из Ораховца, на дочеку православне Нове године у Бањалуци
Наступ Павлине Радовановић, девојчица из Ораховца, на дочеку православне Нове године у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Павлина Радовановић из Ораховца одржаће концерт 25. марта у Руском дому у знак сећања на Мартовски погром на Косову и Метохији и почетак НАТО агресије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Павлина Радовановић је дванаестогодишња девојчица из Ораховца у Метохији. Живи у гету, који чини некадашња Српска улица, у којој српска деца могу да се играју и шетају још само неколико десетина метара око својих кућа.
Посебан дар за песму ове девојчице откривен је када је имала пет година, а данас она свакога дана путује у музичку школу у Грачаници, удаљену 60 километара од Ораховца, где учи певање и клавир.
© Фото : Спутњику уступила Велинка РадовановићОва талентована девојчица добила је клавир захваљујући манастиру Високи Дечани.
Ова талентована девојчица добила је клавир захваљујући манастиру Високи Дечани. - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Ова талентована девојчица добила је клавир захваљујући манастиру Високи Дечани.
Наступала је на Косову и Метохији, у централној Србији, у Републици Српској, а овом приликом у Руском дому она ће извести песме са Косова и Метохије у пратњи ораховчанина Гаврила Кујунџића, свог некадашњег наставника музичког васпитања, аутора познатих песама као што су „Призренска ноћ“, „Ђенерале“, „Башто рајска“. Подршку Павлини пружиће и две девојке из Приштине, Симонида Ракочевић и Мирјана Бараћ.
© Фото : Спутњику уступила Велинка РадовановићНаступ Павлине Радовановић, девојчица из Ораховца, на дочеку православне Нове године у Бањалуци
Наступ Павлине Радовановић, девојчица из Ораховца, на дочеку православне Нове године у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Наступ Павлине Радовановић, девојчица из Ораховца, на дочеку православне Нове године у Бањалуци
Уводно слово даће познати беседник, протојереј-ставрофор проф. др Дарко Ђого. О Ораховцу и животу Срба на Косову и Метохији говориће Оливера Радић, професорка Ораховачке гимназије и новинар, чија ће изложба фотографија „Од Метохије до Васкрсења“ бити изложена у холу Руског дома.
Хуманитарни прилог сакупљен на концерту Павлине Радовановић, према њеној жељи, биће намењен за фрескописање цркве Успења Пресвете Богородице у Ораховцу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала