- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидер Крима: Спремни смо да будемо склониште за руске јахте

CC0 / Pixabay / Јахта
Јахта - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Крим је спреман да постане склониште за руске јахте којима прети опасност од заплене услед западних санкција које су уведене Русији, изјавио је лидер Крима Сергеј Аксјонов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„У оквиру антируске кампање Запада почела је и заплена руских јахти. Неке од њих су, покушавајући да се спасу, упловиле у Црно море. Све личи на то да се западне земље враћају свом првобитном занату – пиратерији. То им је у крви. Република Крим је спремна да прими јахте и да им обезбеди склониште. За све има места“, рекао је Аксјонов.

Лидер Крима је навео да је Крим територија на којој влада закон права и безбедности.
„Подсетићу да је у нашем региону у оквиру државног програма социјално-економског развоја Крима планирана изградња и реконструкција мреже марина за јахте“, додао је Аксјонов.
Раније је саопштено да је више од 20 јахти заплењено на финској царини, пише „Газета.ру“. Јахте припадају руским бизнисменима или њиховим компанијама које су се нашле под ударом санкција Европске уније. У Француској су 4. марта запленили три руска брода и једну јахту без икаквих објашњења.
Лист „Волстрит џурнал“ је почетком марта објавио да власти САД могу да забране бродовима који плове под руском заставом да упловљавају у њихове луке. Поред тога, 1. марта је наведено да се украјинска влада спремна да затвори своје луке и територијалне воде за руске бродове. Ограничења се тичу бродова који плове под руском заставом и власника који су грађани Русије или правна лица која су регистрована у Русији.
Одлуку о затварању лука и територијалних вода за руске бродове су донеле и Канада и Велика Британија.
Застава Словеније - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
РУСИЈА
Словенија: ЕУ намерава да затвори луке за руске бродове и забрани увоз енергената из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала