- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков објаснио на кога је Путин љут

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Портпарол руског председника Дмитриј Песков одбацио је тврдње да је председник Русије Владимир Путин љут на украјински народ и истакао да је његова љутња усмерена на оне који желе да земља постане део НАТО-а и да америчке нуклеарне ракете буду распоређене на украјинској територији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Песков је у интервјуу за ТВ канал „Си-Ен-Ен“ објаснио на кога је руски лидер љут.

„Он се не љути на Украјинце и нико овде у Русији није љут на њих. Он је љут на оне људе у Украјини који желе да постану део НАТО-а и да америчке нуклеарне ракете буду распоређене на територији Украјине. Он је љут на оне који забрањују руски језик у својој земљи, као и оне који носе нацистичка обележја на улицама Кијева и Лавова. На оне Украјинце који би да разговарају са светом, са преговарачком групом из Минска неколико година, без испуњавања икаквих обавеза“, објаснио је Песков.

Руски званичник је током интервјуа, осим о специјалној операцији Русије у Украјини говорио и о томе да Русија може да употреби нуклеарно оружје само у случају стварне претње по опстанак земље.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
РУСИЈА
Путиново ново наређење: Да буду спремне и атомске снаге
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
РУСИЈА
Бајден признао: Руска ракета „Кинџал“ практично незаустављива /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала