- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Прецизност у гађању: Топови „Малка“ у специјалној операцији у Украјини/видео/

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијасамоходни нуклеарни топ «Пион» (2С7М "Малка")
самоходни нуклеарни топ «Пион» (2С7М Малка) - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Артиљерци Оружаних снага Русије су помоћу самоходних топова „Малка“ уништили подземне командне пунктове, бетонске стражарске позиције, тешку технику и артиљеријске батерије противника.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

На видеу се могу приметити самоходни и веома снажни топови „Малка“ који се налазе на позицијама. Артиљерци чекају координате. Војници наводе да је норматив око два минута за пуњење и навођење смањен за скоро три пута. Топови су спремни за гађање за 40 секунди.
Руски војници популарно називају топ - „Тројка“. Командир Артјом наводи да су већ четири године њих седморица заједно на задацима и да ни један део топа никада није био у квару, као и да је погађање циља било сто одсто.
„Обавештајна служба ради прецизно и ефикасно и увек даје тачне координате. Правовремено и прецизно гађамо циљеве и то са прецизношћу од сто одсто. Све задатке које добијамо ми испуњавамо“, објаснио је командир Артјом.
„Малка“ нису само самоходни топови, већ и командни пунктови, а приликом припреме за гађање се мора узети све у обзир и ветар и падавине.
Војници наводе да нису уморни и да неће ни бити уморни, да је то невероватно искуство и да је најважније да се помогне војницима на фронту.
Оклопна возила БВП - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
РУСИЈА
Руском оклопном возилу не може ништа ни арктички мраз /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала