Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Председник општине Штрпце: Ситуација никад тежа, борићемо се демократски

Штрпце - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Ситуација на простору Косова и Метохије је никад тежа када је реч о положају српског народа, изјавио је данас председник општине Штрпце Далибор Јевтић и поручио да ће се борити демократски и да ће одржати мирне протесте на КиМ.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

"Колико већ у петак ћемо и у централном делу и на северу КиМ имати мирне протесте као један вид наше борбе са јасном поруком, а то је да не желимо да нам нико у 21. веку ускраћује основна људска права", рекао је Јевтић новинарима у Палати Србија, након састанка председника Србије Александра Вучића са представницима Срба са КиМ.
Јевтић је рекао да је на КиМ на делу институционално насиље над Србима.
"Из дана у дан се налазимо у све тежем положају. Као неко ко је дуго у косовским институцијама, увек сам се залагао за демократску институционалну борбу, за бољи положај права српског народа на КиМ и ако вам ја кажем да смо дошли до те ситуације да заиста не видимо излаз осим да, оно што смо ми и предложили сви заједно као политички представници Срба, а то је да напустимо институције, онда ћете разумети докле смо дошли", рекао је Јевтић.
Оценио је да је одлука да се не дозволи одржавање избора на простору КиМ још једно ускраћивање људских права, то јест демократских вредности да се гласа, пренео је Танјуг.
"То можда најбоље описује ситуацију у којој се сви ми, као српски народ на КиМ, тренутно налазимо, као и однос власти у Приштини према нама", рекао је Јевтић и истакао:
"Неко очигледно има намеру да нас стави у што тежи положај, али и да изазове реакцију како нас, тако и да нашу државу и званични Београд стави у што тежи положај, када је реч о међународним односима, посебно узимајући у обзир оно што се тренутно дешава на истоку Европе".
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
СРБИЈА
Вучић: Приштина је тражила само једну ствар - нисмо пристали /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала