- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија послала војни сателит у свемир

© Пресс-служба ГК "Роскосмос" / Уђи у базу фотографијаПостављање лансирног комплекса и припрема за лансирање носача ракете „Сојуз-2.1б“ са ракетом „Фрегата“ и „Арктиком М“
Постављање лансирног комплекса и припрема за лансирање носача ракете „Сојуз-2.1б“ са ракетом „Фрегата“ и „Арктиком М“ - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Ракета-носач „Сојуз 2.1а“ са војним сателитом „Меридијан М“ лансирана је са космодрома „Плесецк“ у Архангелској области Русије, саопштило је Министарство одбране Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Данас је у 13.48 по средњеевропском времену лансиран апарат са 43. полигона државног истраживачког космодрома ‘Плесецк’. Лансирање ракете-носача ‘Сојуз 2.1а’ са космичким војним сателитом ‘Меридијан М’ обавиле су Ваздушно-космичке снаге Русије“, саопштило је Министарство одбране.

Три минута након лансирања ракету су почеле да прате Космичке снаге.
У Министарству су навели да су све припреме и лансирање ракете прошле успешно. Лансирање су контролисали надземни аутоматизовани комплекси.
Сврха сателита серије „Меридијан М“ је да се осигура комуникација бродова на мору и извиђачких авиона на подручју Северног морског пута са обалним и копненим станицама. Такође, апарати су неопходни за ширење могућности у раду сателитских комуникационих станица у северним деловима Сибира и Далеког истока.
Припрема за лансирање ракете-носача Сојуз 2.1а са космодрома Бајконур - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
РУСИЈА
Руски „Сојузи“ више неће летети са европског космодрома
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала