- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија упозорава: Кијев спрема хемијске провокације

© AP Photo / Martin MeissnerСтручњак за хемијско оружје са гас-маском сакупља узорке са места наводног хемијског напада
Стручњак за хемијско оружје са гас-маском сакупља узорке са места наводног хемијског напада  - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Савет безбедности УН одржао је седницу о инцидентима у Украјини са хемијским супстанцама, а заменик руског амбасадора Дмитриј Пољански је после састанка новинарима рекао да постоје докази о томе да украјински екстремисти припремају провокације уз примену хемијских супстанци.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Кијев и њихови страни спонзори ће сносити сву одговорност за било какав напад на објекте са хемијским супстанцама и одговараће за то, навео је Пољански.
Руски дипломата је рекао и да Москва никада није планирала нападе на украјинске објекте са хемијским материјама и да их никада није нападала.
„Желимо поново да истакнемо да оружане снаге Русије никада нису планирале, нити су икада изводили ударе по било којим украјинским објектима у којима се чувају или производе хемикалије“, је Пољански.
„На нашу жалост предвиђања у вези са инсценираним хемијским провокацијама које припремају украјински екстремистичке снаге се обистињују“, рекао је дипломата и напоменуо да је Русија упозоравала западне партнере на то да су украјински борци пребацили у школу у селу Котљарово контејнере са отровним хемикалијама.
„Било је планирано да они буду дигнути у ваздух када се селу приближе руске снаге“, рекао је он.

О хуманитарној резолуцији

Пољански је рекао да ако западне земље не буду подржале руски нацрт хуманитарне резолуције о Украјини то ће бити показатељ њиховог лицемерја.
Гласање о резолуцији ће бити сутра, а амбасадорка САД је најавила да Америка неће подржати резолуцију.
Припадници Народне милиције ДНР у селу Рибинско - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
РУСИЈА
Руски генерал: Неонацисти спремају провокације са отровним хемијским супстанцама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала