- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски експерт означио нову „црвену линију“ за долар

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Уђи у базу фотографијаРуске рубље и амерички долари
Руске рубље и амерички долари - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Курс рубље се у последњих неколико недеља стабилизовао на 105-120 рубаља за долар, пре свега због прекида трговине на Московској берзи и појаве оптимизма у преговорима Русије и Украјине. Иако се овај дијапазон сматра новом „црвеном линијом“ тренутни курс долара је постављен само за наредне дане, изјавио је аналитичар портала „Финам“ Андреј Маслов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Према његовим речима, први шок који се односио на котирање валута је прошао и тржиште валута полако долази себи. Међутим, тренутни курс на берзи тешко да ће моћи адекватно да одговори на потражњу за валутом на глобалним тржиштима, јер постоји превише забрана и ограничења, а и многе операције су забрањене.

„Неку врсту подршке рубљи је пружила чињеница да су САД ‘дозволиле’ да се омогући отплата дуга по руским државним обвезницима и за то су одмрзли 117,2 милиона долара, чиме је спречен дефолт Русије. Очување кључне стопе на 20 одсто годишње Централне банке Русије такође је одиграло улогу, али економски механизми сада имају још ‘краћу полугу’ од геополитичких одлука одређених људи“, рекао је Маслов.

Долари - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
РУСИЈА
Бајден забранио продају доларских новчаница Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала