- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Турска предузима потребне мере у вези са минама у Црном мору

© Sputnik / Лоола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Министарство одбране Турске предузима потребне мере у вези са информацијама о плутајућим минама у Црном мору, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Што се тиче овог питања, наше министарство за националну одбрану предузима све потребне мере. Не брините“, рекао је Ердоган на заједничкој конференцији за медије са премијером Холандије.
Федерална служба Русије је у недељу саопштила да је украјинска морнарица, након почетка специјалне војне операције, поставила око 420 мина на прилазима лука у Одеси, Очакову, Черноморску и Јужном. У ФСБ нису искључили могућност наношења експлодираних мина у Босфор и даље због струје. Како је раније пренео турски лист „Хуријет“, након саопштења руске службе, ратна морнарица Турске затражила је од бродова да прате плутајуће мине.
Раније данас Министарство одбране Румуније саопштило је да је руководство румунске морнарице послало миноловац у потрагу за украјинским минама у територијалним водама Румуније.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Хеликоптер Ка-52 Алигатор - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
РУСИЈА
Руска авијација уништила више од 100 циљева у Украјини
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
РУСИЈА
Бајден признао: Руска ракета „Кинџал“ практично незаустављива /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала