- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Влада Русије припремила нове мере подршке привреди у условима санкција

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаРуски премијер Дмитриј Медведев на заседању Владе Руске Федерације
Руски премијер Дмитриј Медведев на заседању Владе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
Пратите нас
Влада Русије разрадила је нове предлоге за подршку економији у условима спољног притиска, саопштио је премијер Русије Михаил Мишустин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„У току недеље формиран је још један пакет предлога. Многе од мера које укључује разматране су на састанцима са председником. Све су детаљно осмишљене и обухватају неколико сфера“, рекао је Мишустин.

Конкретно, биће прилагођен специјални програм стимулисања израде пројектне документације од стране руских предузећа. Нацрт резолуције представљен је Влади. Поред тога, комисији је на разматрање поднет и предлог о проширењу подршке малом и средњем бизнису преко офсет уговора.
„Такви уговори гарантују инвеститорима који реализују пројекте, који су значајни за регионе у оквиру јавних набавки, тржиште продаје на одређени период, што омогућава предузетницима да прецизније предвиде ризике и да оптимизују трошкове. Стога је предложено да се смањи минимални праг улагања са једне милијарде на сто милиона рубаља и да се дозволи изградња новог предузећа у једном руском субјекту, а да се склопи споразум о куповини у другом“, објаснио је премијер.
Такође може бити проширен списак региона који примају федералне субвенције за изградњу индустријских и технолошких паркова.
Тренутно ту могућност има само 10 субјеката са најтежом социјално-демографском ситуацијом, а планирано је да се њихов број удвостручи.
Он је нагласио да ће на овај начин више компанија моћи да добије простор и приступ неопходној инфраструктури за развој свог пословања.
Западне земље на челу са САД увеле су бројне санкције Русији као одговор на специјалну војну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине. Низ страних компанија се повукао са руског тржишта и затворио производњу у земљи.
Зграда Владе Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
РУСИЈА
Руска влада припремила пакет мера за подршку економије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала