Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кфоров дрон пао у Косовској Митровици /фото/

Дрон - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
У јужном делу Косовске Митровице данас се срушила лака војна беспилотна летелица - дрон која је у поседу Кфора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Дрон је пао на аутомобил, у породичном дворишту, у насељу Баир, пише "Газета експрес".
Из Кфора су за Косово онлајн потврдили да се ради о њиховој летелици наводећи „да је дрон услед квара слетео у једну приватну башту у Митровици“.
Како наводе из Кфора дрон није изазвао повреде људи нити материјалну штету, а убрзо након слетања извукла га је полиција.
„Беспилотна летелица је спроводила рутинску посматрачку мисију као подршку активностима Кфора, у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 из 1999. године, којом је Кфор обавезан да обезбеди безбедно окружење и слободу кретања за све заједнице које живе на Косову“.
На крају се истиче да Кфор жели да се захвали „локалном становништву на разумевању и сарадњи и што је одмах контактирао косовске власти, што је омогућило брзо преузимање дрона и ублажавање свих непријатности изазваних инцидентом“.
Кфор је већ започео истрагу ради утврђивања узрока инцидента.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала