- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филхармонија свира за децу и сећа се Ивана Тасовца

© Фото : Marko DjokovicСлавица Перић на циклусу дечијих концерата
Славица Перић на циклусу дечијих концерата - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
„Генијална деца која мењају свет” нови је филхармонијски програм о даровитој децу који су стварали музику, а којима је, као талентовани пијаниста, припадао и Иван Тасовац.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Нови филхармонијски програм представља музичке генијалце, чија су дела померила границе и вековима инспирисала бројне генерације. Млада публика ће под палицом диригента Ивана Марковића, упознати дела чувених композитора који су променили историју музике као што су Моцарт, Бетовен, Менделсон и Сен-Санс.
Кроз причу о малом Бетовену и његовој музици, деца ће упознати још једног музичког генијалца и вундеркинда на клавиру. Иван Тасовац је имао само 11 година када је први пут наступио са Београдском филхармонијом за коју је остао везан целога живота, a публика ће бити у прилици да чује његов снимак чувене композиције „За Елизу“.
© Фото : Београдска филхармонијаМлади Иван Тасовац
Млади Иван Тасовац - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Млади Иван Тасовац
Поред чувених композитора које ће представити Славица Перић, школарци се сусрећу и са музиком савремених стваралаца – односно њихових вршњака као што је „Сплав ловаца на диносаурусе”, младе и несвакидашње талентоване Мије Мићић која је написала ову композицију са 11 година, а која се и дан данас налази на репертоару Њујоршке филхармонија.
© Фото : Београдска филхармонијаМија Мићић
Мија Мићић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Мија Мићић
Концерти за децу школског узраста одржаће се од 23 - 25. марта и 4 – 8. априла у филхармонијској Сали, од 10 и 12 часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала