- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Како решити проблеме у производњи челика: Влади Србије предложене две мере

CC0 / Pixabay / Челик
Челик - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж разговaрао је са премијерком Аном Брнабић и ресорним министрима о проблемима у производњи ребрастог челика и челичне арматуре која се користи у грађевини и у име ПКС предложио да се олакша увоз сировине и пооштри инспекцијски надзор.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Главни проблем је недостатак металног отпада, јер тренутно сакупљачи отпада у Србији гомилају залихе, што ствара проблеме компанијама које као сировинску основу искључиво користе метални отпад за производњу овог грађевинског материјала, речено је на састанку.
Како би се наставила несметана производња челичне арматуре, ПКС предлаже да Влада Србије размотри могућност једноставнијег увоза металног отпада.
Друга предложена мера је пооштравање инспекцијског надзора над прикупљањем и трговином металног отпада, како би првенствено биле задовољене потребе домаћих произвођача, саопштила је ПКС, пренео је Танјуг.
Железара Смедерево - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Смедеревска железара ће од априла моћи да извози 30 одсто више челика у ЕУ
Плаћање на пумпама НИС-а и Гаспрома преко апликације - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Србија у необичној позицији због санкција ЕУ на увоз нафте из Русије - када ће све бити јасније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала