Почело штампање гласачких листића за парламентарне изборе у Србији

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICШтампање гласачких листића за парламентарне изборе у Србији 3. априла
Штампање гласачких листића за парламентарне изборе у Србији 3. априла - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
У штампарији „Службеног гласника“ у Београду, вечерас у 22 часа почело је штампање гласачких листића за парламентарне изборе расписане за 3. април.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

У складу са ранијом Одлуком Републичке изборне комисије (РИК) гласачки листић је сиве боје. Почетку штампања листића присуствовали су председник РИК Владимир Димитријевић, директорка „Службеног гласника“ Јелена Триван, чланови РИК, као и посматрачи овлашћени за праћење рада органа за спровођење избора.
Димитријевић је казао да ће се штампати 6.501.689 листића, као и за гласање за избор председника Републике, што је једнако укупном броју бирача уписаних у Јединствени бирачки списак.
Навео је да је РИК на данашњој седници донела одлуку о изгледу листића за гласање за народне посланике додајући да ће листићи бити штампани на укупно 29 језичких варијанти.
© Tanjug / SAVA RADOVANOVICШтампање гласачких листића за парламентарне изборе у Србији 3. априла
Штампање гласачких листића за парламентарне изборе у Србији 3. априла - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Штампање гласачких листића за парламентарне изборе у Србији 3. априла
„На формату А4 штампаће се у једној језичких варијанти, на формату А3 на две или три језичке варијанте, а на формату А2 на три, четири и пет језичких варијанти“, рекао је Димитријевић.
Додао је да ће се у Србији гласати на укупно 8.255 бирачких места, од којих је 29 места у заводима за извршење кривичних санкција, као и на 77 бирачких места у иностранству, односно у 34 стране државе, преноси Танјуг.
У недељу 20. марта почело је штампање листића за председничке изборе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала