- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина је инструмент за гушење руске независности: Лавров открива шта је крајњи циљ Запада

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров у Анталији
Сергеј Лавров у Анталији - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је крајњи циљ Запада оживљавање униполарног света: Запад жели да обузда сваког конкурента – сада је то Русија, а следећа мета може да буде Кина.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Нема никакве сумње у то да је обуздавање сваког конкурента једно од правила које Запад жели да реализује. Сада је то Русија, објављено је да је Кина следећа или ће се све то паралелно одвијати. И циљ тог светског поретка, заснованог на правилима, је ни више ни мање него потпуно оживљавање униполарног света“, констатовао је Лавров.
Како је додао, ово што се сада дешава у свету „није само и није толико повезано са Украјином“ - то су покушаји формирања новог светског поретка.
„Пре много година, пре десет година, наше западне колеге су уместо термина 'међународно право', уместо позива да се поштује међународно право почели да захтевају од свих да поштују и реализују светски поредак заснован на правилима, да се та правила поштују. Правила нико не износи, зато што ни не постоје“, рекао је Лавров.
Како је објаснио, у сваком конкретном случају таква правила се пишу изнова „у уском кругу западних земаља које то касније представљају као апсолутну истину и захтевају да сви поштују та правила“.
Украјина је била изабрана као инструмент за сузбијање руске независности, додао је Лавров.

„Циљ је био обуздавање Русије као и обуздавање било које друге земље која мање-више самостално делује на светској сцени. Што се тиче руског правца политике НАТО-а, Украјина је изабрана као инструмент за гушење руске независности“, констатовао је Лавров.

Пресуда западне цивилизације

Према речима Лаврова, поступци који се данас предузимају у свету против Русије су пресуда западне цивилизације.
Како је истакао, Западу су потребна сва та ограничења против Москве како би уклонили препреку у виду Русије на путу изградње униполарног света.
Лавров је истакао да је санкциони притисак увек постојао, али садашње размере западних ограничења против Русије су запањујуће.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине, као и „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према саопштењу Министарства одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, нема претње по цивилно становништво.
Заменик председник Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
РУСИЈА
Медведев: Америка би након Русије прешла на Кину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала