- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Војска Србије добија појачање: Стижу нове „норе“ и још оклопних и борбених возила /фото/

© Фото : Министартво одбране СрбијеМинистар Стефановић најавио нове „норе“ за Војску Србије
Министар Стефановић најавио нове „норе“ за Војску Србије - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
Министар одбране Србије Небојша Стефановић најавио да ће ове недеље бити испоручено шест нових самоходних хаубица “нора” Војсци Србије али и да фабрика „Борбени сложени системи“ у Великој Плани тренутно ради на нових шест вишенаменских оклопних возила “лазар” и новим количинама борбених оклопних возила “милош”, саопштено је из Министарства одбране.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

''''Настављамо разговоре са нашим партнерима из одбрамбене индустрије и овде можете да видите којом импресивном брзином се наставља опремање Војске Србије нашим домаћим наоружањем. Овде смо могли да видимо нових шест хаубица “НОРА”, које ће бити испоручене ове недеље нашој Војсци, затим нових шест „Лазара“ и нове количине „Милоша“ које се раде'''', рекао је министар Стефановић, након обиласка фабрике.
Он је истакао да се размишља и о новим количинама сложених борбених возила за јединице наше војске, али да се ради и на другим развојним пројектима.
''''У овим временима веома је важно да наша земља има капацитет да се ослони на своју војну индустрију и да су наши људи из војне индустрије на време размишљали и о материјалима и о свему оном што је било потребно, да не би морали данас да купују по најскупљим ценама. Драго ми је да су размишљали и о производњи цеви, пошто имамо нашу цевару, што пружа могућност да те цеви у будућности буду и за наше тенкове и за наша артиљеријска средства'''', додао је Стефановић.
Он је захвалио на озбиљном раду директору Југоимпорт СДПР-а Југославу Петковићу и директору СДПР-ове фабрике “Борбени сложени системи” у Великој Плани Огњену Оливерићу, као и помоћнику министра одбране за материјалне ресурсе Ненаду Милорадовићу.
© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеМинистар Стефановић најавио нове „норе“ за Војску Србије
Министар Стефановић најавио нове „норе“ за Војску Србије - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Министар Стефановић најавио нове „норе“ за Војску Србије
''''Великим напорима учинили су да ових претходних неколико година производња у домаћој индустрији буде и импресивна и ефикасна. Хвала и свим мајсторима који, као што видите, овде даноноћно раде да би наша војска била опремљена и наши војници заштићени на најбољи могући начин'''', рекао је Стефановић.
Данашњем обиласку са министром одбране присуствовали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, директор “Југоимпорт СДПР” Југослав Петковић, директор фабрике “Борбени сложени системи” Огњен Оливерић и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала