- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Европска унија наставља пут милитаризације и стапања са НАТО-ом

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
Европска унија наставља пут милитаризације и планског стапања са НАТО-ом, захтеви за миран карактер и дипломатичност су фикција, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Изјаве шефа дипломатије Европске уније Жозепа Бореља о закључцима заседања министара спољних послова и министара одбране држава-чланица ЕУ од 21. марта сведоче о томе, да захтеви Европске уније да остану мирна или чак ‘дипломатска’ Алијанса нису ништа друго него фикција“, наводи се у изјави на сајту Министарства спољних послова Русије.

Према речима Захарове, то се потврђује путем за милитаризацију Европске уније и планским стапањем њене војно-политичке структуре са НАТО-ом.
Прву европску одбрамбену стратегију у историји „Стратешки компас“ су 21. марта усагласили министри спољних послова и министри одбране Европске уније на заседању у Бриселу. Стратегију ће коначно утврдити лидери земаља Европске уније на самиту 24. марта.
Жозеп Борељ је саопштио да прва у историји одбрамбена стратегија ЕУ не предвиђа формирање заједничке европске војске, националне војске ће бити сачуване, али ће боље сарађивати.
Поред тога, шефови дипломатија Европске уније су дали сагласност да се повећа финансирање војне помоћи Украјини за 500 милиона евра, укупно до једне милијарде евра.
Избеглице из Украјине стижу у Русију - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2022
РУСИЈА
Председник Државне думе: За све што се дешава у Украјини одговоран је НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала