- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка шаље „папирног тигра“ на руског медведа

© AP Photo / Susan WalshБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Бела кућа је направила посебан тим за националну безбедност који увелико спрема неколико могућих сценарија, како би Америка и њени савезници најбоље реаговали уколико Владимир Путин буде употребио хемијско, биолошко и нуклеарно оружје.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Створили су „Тим тигар“, групу стручњака који истражују понашање и реакције Русије и шта урадити уколико стигну на НАТО територију и нападну хуманитарне конвоје које доносе храну и оружје Украјини. У рад тима је укључено је и неколико званичника, преноси „Њујорк тајмс“.
Једна од тема о којој размишљају јесте могућност да Русија потражи помоћ од суседних нација, укључујући Молдавију и Грузију. Планирају који је најбољи начин за чланице ЕУ да прихвате велики налет избеглица, какви нису виђени деценијама, наводи „Тајмс“.

О тим плановима и сценаријима се очекује да ће данас бити речи, када ће се Бајден срести са 29 чланица НАТО.

Највећи проблем „Тигра“ јесте одређивање „црвене линије“ коју руска страна треба да пређе како би подстакла Алијансу да употреби силу. Бајденов став је био јасан, директан сукоб би значио Трећи светски рат, преноси Мондо.
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Подкаст
Бела кућа шаље црни сценарио у срце Европе | Од четвртка до четвртка
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
РУСИЈА
Бела кућа: Бајден намерава да са Европом договори нову војну помоћ Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала