- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси је бацио резултат у други план, али ће „Пушкаш“ видети моћну Србију

© Фото : ФССДраган Стојковић Пикси пред утакмицу са Португалијом
Драган Стојковић Пикси пред утакмицу са Португалијом - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије у четвртак од 19.30 у Будимпешти игра пријатељски меч против Мађарске, а селектор Драган Стојковић Пикси отворено је поручио да победа није императив. Ипак, то не значи да Орлови неће дати све од себе да остваре позитиван резултат на стадиону „Ференц Пушкаш“.
„Истина је да за овај меч није толико велики психолошки притисак. Сваки меч је важан и припрема је најозбиљнија јер другачије и не може. Тим Мађарске заслужује поштовање. Са те стране приступамо припремама најозбиљније и тако се спремамо. Одрадили смо видео анализу јер сам желео да играчи на најбољи могући начин припреме себе за оно што их очекује. Све ове ствари иду у прилог томе да се Србија најозбиљније спрема“, поручио је Стојковић на конференцији за медије.
Оно што је извесно је да ће Србија у Будимпешти бити лишена услуга Душана Влаховића који има проблема с повредом због чега се вратио у Торино, док ће по свој прилици и последња линија бити без Николе Миленковића.
Што се стартних 11 тиче Пикси ће вероватно извести најјачи састав у овом тренутку, а место међу стативама после дуго времена требало би да добије Марко Дмитровић из Севиље који ће заменити Предрага Рајковића.
Тројку у последњој линији требало би да чине Милош Вељковић, Стефан Митровић и Страхиња Павловић.
Биће ово идеална прилика да Пикси „врати у живот“ младог Павловића који је из Монака отишао на позајмицу у Базел, али је после две утакмице пресељен на клупу што никако није добро у години у којој је Мундијал у Катару.
Крај десне аут линије очекује се да буде узданица ПАОК-а Андрија Живковић, унутра два задња везна Немања Гудељ и Саша Лукић, а скроз лево ас Ајнтрахта Филип Костић.
Испред њих капитен и креатор игре Душан Тадић, као и Сергеј Милинковић-Савић, док ће рекордер по броју голова за национални тим Александар Митровић предводити напад Србије ка голу Мађара.
Јована Дамњановић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
СПОРТ
Српска лавица јача и од најтеже повреде: „Ту си, вриштиш, а не можеш да урадиш ништа“
Горан Плави Стевановић – нови селектор У21 репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
СПОРТ
Орлићи крећу у нови циклус, са новим тренером – шта очекивати?
Руски фудбалери - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СПОРТ
Русија зове Европу – на фудбал!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала