- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ИН4С: НАТО спрема напад на Милорада Додика

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Црногорски портал ИН4С објавио је да НАТО спрема напад на српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, као и да би отмица била реализована препадном акцијом копнених снага Алијансе уз хеликоптерску подршку, након чега би се Додик авионским летом НАТО-а насилним путем пребацио у неку од трећих земаља.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У том контексту, портал напомиње да је НАТО у последњих неколико дана ојачао своје борбене ефективе у БиХ и да у прилог томе иде и чињеница да се у последњих дана интензивирало деловање америчке војно-транспортне и извиђачке авијације над територијом БиХ.
Додаје се да су регистровани и свакодневни, како је оцењено, провокативни покрети копнених снага НАТО-а, пре свега на подручју Републике Српске, што званичници Алијансе правдају „редовним активностима“.
Како сазнаје ИН4С, „прави разлог оваквих тактичких размештања и свеукупних активности НАТО-а су наводне припремне радње за противправно лишење слободе Милорада Додика, српског члана Председништва БиХ“.
Портал наводи да би формални разлог отмице Додика био садржан у чињеници што он није осудио специјалну војну операцију и денацификацију у Украјини, или пак кроз фингиране судске процесе због наводне корупције.
У сваком случају, како пише портал, повод би био тривијалног, а акција изузетно насилног карактера.
Позивајући се на процене неименованих извора, ИН4С додаје да би то био само међукорак у оквиру шире стратегије дестабилизације Балкана, а да се она своди на изазивање адекватног одговора и реакције председника Србије Александра Вучића, с обзиром на стратегијску важност и значај Републике Српске за Србију, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала