- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милановић: НАТО званичници нису знали за пад дрона у Загребу

© Tanjug / FOTO HINA/DANIEL KASAPХрватски председник Зоран Милановић
Хрватски председник Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Хрватски председник Зоран Милановић позвао је данас премијера и министра одбране Андреја Пленковића и Мариа Баножића да јавности предоче налаз истраге о недавном паду беспилотне летелице на Загреб да, како је рекао, не би морао он то да учини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Милановић је рекао да је на данашњем ванредном самиту НАТО у Бриселу било речи и о беспилотној летелици, али је открио да неки од званичника нису ни знали за овај инцидент.
„Неки нису знали, видело се из погледа. Није то плес са звездама, ово је мало другачије“, рекао је Милановић и поновио да очекује објављивања резултате налаза Центра „Иван Вучетић“ о овом инциденту.
Изразио је сумњу да Државно тужилаштво својим јучерашњим саопштењем некога штити и додао да сматра да та правосудна институција и не треба да се бави овим питањем.
Рекао је да је разговарао и са мађарским премијером Виктором Орбаном о овом случају, јер сматра да је Мађарска требало прва да реагује.
„То није ствар НАТО-а, на то је требало да реагује прва држава, а то је Мађарска. Мислим да су сада екстра опрезни и да дувају и у хладно“, рекао је Милановић.
Обраћајући се надлежнима у Хрватској поводом пада летелице, Милановић је позвао оне који су, како је казао, данима малтретирали својим верзијама ово догађаја, да сад изађу са информацијама, да не би он то морао да ради.
Упитан да прецизира да ли мисли на премијера и министра одбране Андреја Пленковића и Марија Баножића, Милановић је рекао:
„Па, да! Да! То сам говорио цело време, јер сам имао исте брифинге, али не и форензичке налазе. Без тога ни полуозбиљан човек неће ништа да говори. Али кад је неко разметљив, па су му потребни још и војни авиони изнад главе, онда прича шта прича“.
Новинарима је поручио да сада они даље траже истину и додао да информације о паду летелице имају Министарство одбране, односно Баношић, Пленковић и он.
„Они говоре, а ја ћутим. Није ми јасно који су ту мотиви. Можда људи желе да се праве важни, а ја сам се правио никакав“, рекао је Милановић, преноси Танјуг.
Пад летелице у Загребу - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
РЕГИОН
Хрватски медији: На деловима дрона који је пао у Загреб није било експлозива
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала