- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Америчке санкције ─ крађа руских девизних резерви

© Sputnik / Виталий БелоусовЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су бациле ранија глобална правила међународног пословања у смеће, Москва сматра мере САД и њених савезника крађом руских девизних резерви, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Уведена ограничења су једноставно објављено одустајање од режима нормалних трговинских односа, престанак извоза и увоза читавих група роба, масовно стављање на црну листу наших грађана и компанија, прекид испорука високотехнолошких производа, ограничења на улагања у конкурентне секторе привреде, покушаји блокаде транспорта. Све то значи само једно – некадашња глобална правила међународног бизниса Сједињене Америчке Државе бациле су у канту за отпатке“, рекла је Захарова на брифингу.
Она је додала да је најнепријатељскији потез „фактичка крађа девизних резерви“.
„Саме Сједињене Америчке Државе једноставно су објавиле о неизмиривању својих обавеза. И тога би амерички грађани требало да буду свесни. Када држава и влада прелазе на директну крађу, то значи да нису у могућности да измирују своје обавезе“, закључила је портпаролка.
САД и њихови савезници раније су блокирали девизне резерве Централне банке Русије у својим јурисдикцијама и значајно ограничили могућност управљања преосталом имовином.
Централна банка Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
РУСИЈА
ЕУ намерава да „парализује“ Централну банку Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала