- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ракета Северне Кореје прешла 1.100 км, Јапан уложио протест

© REUTERS / KCNA/HandoutРакета, Северна Кореја
Ракета, Северна Кореја - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Северна Кореја испалила је ка истоку пројектил за који се верује да је интерконтинентална балистичка ракета, саопштиле данас су војске Јапана и Јужне Кореје.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун прекршио је мораторијум на лансирање интерконтиненталних балистичких ракета“, рекао је председник Јужне Кореје Мун Џае-ин, додавши да он снажно осуђује овај тест, пренео је Ројтерс.
Реакције стижу из Јапана, који каже да је балистичка ракета била у ваздуху 71 минут и прешла раздаљину од 1.100 километара.
„Достигла је висину од 6.000 километара, што сугерише да је у питању нови тип интерконтиненталне балистичке ракете“, рекао је заменик министра одбране Јапана Макото Оники, пренела је агенција РИА Новости.
Он је додао и да је ракета лансирана у 14.33 сати по јапанском времену, а да је у 15.44 часова пала у ексклузивну економску зону Јапана, у водама у близини префектуре Аомори.
Северна Кореја је 16. марта лансирала, како се сумња, ракету која је изгледа експлодирала изнад Пјонгјанга убрзо након полетања, навела је тада јужнокорејска војска.
Вести о лансирању севернокорејске ракете у Сеулу - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Да ли је Северна Кореја тестирала копију ракета „Искандер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала