- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Влада Црне Горе одбила захтјев да делегација Србије положи вијенац првој жртви НАТО бомбардовања

© Sputnik / Бобан НововићСпоменик Саши Стајићу у Даниловграду
Споменик Саши Стајићу у Даниловграду - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Влада Црне Горе одбила је захтјев државе Србије да делегација од три официра Војске Србије положи вијенац у касарни у Даниловграду.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Званични Београд упутио је захтјев Министарсву вањских послова Ђорђа Радуловића да делегација од 3 официра Војске Србије положе вијенац првој жртви НАТО бомбардовања 1999. Саши Стајићу, али је тај захтјев одбијен.
Из министарства спољних послова немушто су одговорили на захтјев званичног Београда уз лицемјерно објашњење да наводно данас у Даниловграду они спроводе неку вјежбу.
Прије 24 године извршена је агресија на СР Југославију од стране НАТО пакта која је трајала 78 дана. Епилог агресије је био око 250 убијених војника, 2.500 убијених цивила, док је рањених било преко 6.000. Прва жртва агресије јесте војник Саша Стајић који је погинуо на данашњи дан, 24. марта 1999. године у касарни Даниловград која је била на мети НАТО трупа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала