- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Влада Србије одобрила извоз пшенице и кукуруза у Албанију

© Tanjug / JAROSLAV PAPЖетва пшенице
Жетва пшенице  - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Влада Србије усвојила је Закључак којим се одобрава извоз меркантилне пшенице и меркантилног кукуруза правним лицима који ове производе извозе у Републику Албанију, на основу уговора закључених пре ступања на снагу Одлуке о привременој забрани извоза основних пољопривредних прехрамбених производа битних за становништво.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Овај закључак, којим се омогућава реализација већ уговорених пословних аранжмана, има за циљ како обезбеђивање прехрамбене сигурности у Републици Србији, тако и уважавање неопходности регионалне сарадње и солидарности, као основе за будуће међусобно повезивање и заједнички економски развој, саопштено је после седнице владе.
Реализација уговора које су привредна друштва из Републике Србије склопила са својим ино партнерима, а који се односе на извоз меркантилне пшенице, неће изазвати поремећаје у функционисању пољопривредно-прехрамбеног сектора наше земље и неће угрозити прехрамбену сигурност становништва, а допринеће изградњи поверења и очувању добрих трговинских односа у региону, истиче се у саопштењу.
Влада је донела и Закључак о сагласности да Републичка дирекција за робне резерве обави натуралну размену меркантилног кукуруза за семенску пшеницу домаћих НС сорти, род 2022. године. Тржишту ће бити понуђене домаће сертификоване сорте семенске пшенице, уз бољу доступност домаћим произвођачима за јесењу сетву.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала