- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин: Бајден треба да објасни умешаност фонда његовог сина у биолабораторије у Украјини

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаМапа америчких биолабораторија у Украјини
Мапа америчких биолабораторија у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден треба да објасни светској заједници стварање биолошких лабораторија у Украјини и умешаност његовог сина Хантера у то преко инвестиционог фонда под његовим руководством, сматра председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Сада је председник Сједињених Америчких Држава дужан да светској заједници објасни чињенице откривене током специјалне војне операције у Украјини о активностима биолошких лабораторија. А амерички Конгрес мора да почне сопствену истрагу“, написао је Володин на свом каналу на Телеграму.
Он је додао да ће учешће америчког председника у стварање биолошких лабораторија у Украјини специјална комисија за парламентарну истрагу ових чињеница разматрати као приоритет.
„У стварање биолабораторија у Украјини није умешан било ко, већ председник САД Џо Бајден. Инвестициони фонд на челу са његовим сином Хантером Бајденом финансирао је истраживања и реализацију америчког биолошког војног програма. Очигледно је да је Џо Бајден и као отац и као шеф државе знао за ове активности“, истакао је Володин.
Према његовим речима, у овај војни програм укључен је и фонд „познатог организатора обојених револуција Џорџа Сороша“ који отворено позива на „промену режима“ у Русији.
Раније је начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов изјавио да је инвестициони фонд Хантера Бајдена учествовао у финансирању војно-биолошког програма Пентагона у Украјини.

О америчким биолабораторијама у Украјини

Министарство одбране Русије раније је одржало презентацију из које произилази да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса.
На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона, саопштио је раније начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов. Све за наставак америчког војно-биолошког програма већ је склоњено из Украјине након почетка специјалне војне операције Русије, објаснио је он.
Иначе, Конвенција и забрани испитивања, производње и складиштења залиха биолошког и токсичног оружја и о њиховом уништавању била је први међународни споразум који је забранио одређене врсте оружја за масовно уништење.
Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2022
РУСИЈА
Небензја: Америка искористила Украјину за опасне биолошке експерименте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала