- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Олбрајтова идеолог бомбардовања Београда – уместо санкција добила споменик за убиства Срба

© AFP 2023 / JIM WATSON Медлин Олбрајт
Медлин Олбрајт - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је бивша државна секретарка САД Медлин Олбрајт идеолог бомбардовања Београда.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Медлин Олбрајт, америчка државна секретарка, идеолог бомбардовања Београда. Умрла је јуче, уочи још једне годишњице својих балканских достигнућа“, написала је Захарова на Телеграму.
Она је нагласила да на њеној листи није само бомбардовање Срба. Захарова је подсетила на изјаву Олбрајтове из 1996. године. На коментар новинарке Лесли Штал да је од санкција против Ирака страдало више од пола милиона деце, бивша америчка државна секретарка је тада казала да „сматра да је то оправдано“.

„Под каквим је санкцијама била Медлин Олбрајт? Ни под каквим. Само су јој подигли споменик на Косову за убиства Срба. Свечаном откривању присуствовао је косовски 'председник' Хашим Тачи. Онај исти бивши теренски командант 'Ослободилачке војске Косова' који је трговао људским органима. Органима Срба које су убијали Американци“, написала је званична представница руског Министарства спољних послова.

Медлин Олбрајт, некадашња државна секретарка САД, преминула је у 84. години уочи 23. годишњице НАТО агресије на Југославију.
Медлин Олбрајт  - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СВЕТ
Преминула Медлин Олбрајт
Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
РУСИЈА
Антонов: Пентагон заборавио како су Американци и НАТО бомбардовали Југославију, Ирак и Либију
Чишћење рушевина у Алексинцу 9. априла 1999. три дана после бомбардовања касетним бомбама у коме је погинуло 14 људи. - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
СРБИЈА
„Нема оправдања за НАТО агресију“: Вучић о годишњици напада на Југославију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала