- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Баук“: Нови филм Горана Радовановића о НАТО бомбардовању

CC BY-SA 3.0 / Darko Dozet - Сопствено дело / Нато бомбардовање СР Југославија.Против ваздушна одбрана покушава да обори НАТО бомбардере.
Нато бомбардовање СР Југославија.Против ваздушна одбрана покушава да обори НАТО бомбардере. - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
У Београду је, на годишњицу почетка НАТО агресије, почело снимање новог дугометражног играног филма редитеља, сценаристе и продуцента Горана Радовановића.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Филм „Баук“ се бави темом НАТО бомбардовања Београда 1999. године и то из угла деветогодишњег дечака.
Горан Радовановић који потписује остварења као што су „Чекајући Хандкеа“ и „Енклава“ рекао је да је прошло више од две деценије од НАТО агресије и постоји довољна временска дистанца да се овој теми приступи отворено, хладне главе, али и даље са великом емоцијом.
„Сећајући се наших жртава НАТО агресије данас, 24. марта симболично почињемо снимања филма“, рекао је радитељ на првој клапи редитељ, преноси Филмски центар Србије.
Срђан Петровић, домаћин из Велике Хоче код ког је одседао Петар Хандке - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
ДРУШТВО
Срби кроз четири годишња доба: Страдање је допуштено – довољно је само укључити камеру /видео/
Комисија ФЦС-а је у образложењу своје одлуке да се подржи овај пројекат истакла да је „Баук“ снажна и вишеслојна прича о бомбардовању Србије од стране НАТО снага 1999. године. Сценарио је описан као поетска студија о побуни против агресије која говори чистим, јасним и неокаљаним језиком дечијег посматрања света.
Филм Горана Радовановића „Енклава“ - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2015
„Енклава“ одушевила Московљане
Са Радовановићем на филму „Баук“ сарађују прослављени руски директор фотографије Владислав Опељантс, иначе познат по сарадњи с Никотом Михалковом, сценограф Владислав Лашић, костимографкиња Катарина Циглић… Директор филма је Младен Петровић. Дечака Саву глуми Јакша Прпић, а поред њега кључне улоге у филму остварију северно-македонска глумица Сара Климоска, Војин Ћетковић, Бранка Шелић, Давор Јањић, Милош Биковић, Калина Ковачевић и други.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала