- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон: Желимо да спроведемо хуманитарну операцију у Маријупољу

© AP Photo / Hannibal HanschkeПредседник Француске Емануел Макрон
Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
Француска жели да заједно са Грчком и Турском спроведе хуманитарну операцију у циљу евакуације људи из Маријупоља, саопштио је председник Француске Емануел Макрон и најавио да ће у наредним сатима разговарати са руским председником Владимиром Путином и размотрити то питање.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Моје мисли су са грађанима Маријупоља који преживљавају праву драму. Због тога смо вечерас одлучили да покренемо искључиво хуманитарну операцију о којој ћу ускоро разговарати са председником Путином. То је иницијатива са Грчком и Турском да би били евакуисано они које желе да напусте Маријупољ“, рекао је Макрон на конференцији за новинаре после самита ЕУ .

Он је додао да је разговарао са градоначелником Маријупоља и представницима украјинске власти.
„Што пре то боље, спремни смо да изведемо операцију у наредних неколико дана“, рекао је он.
Макрон је рекао и да су лидери ЕУ размотрили припрему додатних санкција против Русије у случају погоршања ситуације у Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала