Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Завршен протест Срба у Грачаници: 10.000 изашло на протест због Куртијевог терора /фото/

© Фото : Уступљено СпутњикуПротест Срба у Грачаници
Протест Срба у Грачаници - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
Велики број Срба окупио се данас на мирним протестима у северном делу Косовске Митровице и у Грачаници тражећи да им се омогуће основна људска права која су прекршена одлуком Приштине да им се не дозволи да 3. априла гласају на изборима које организује Београд, као што им није омогућено да гласају ни на референдуму 16. јануара.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У Косовској Митровици окупили су се грађани из све четири општине са севера Косова, у Грачаници су били и Срби из Поморавља и Сирнићке жупе, а били су присутни и градоначелници српских општина јужно од Ибра.
У Косовској Митровици са грађанима на скупу били су и политички представници Срба са Косова и Метохије. Председник Српске листе Горан Ракић поручио је приштинском премијеру Аљбину Куртију да су Срби за мир.
Бројним новинарским екипама рекао је и да Србе нису уплашиле специјалне јединице Росу.
„Ми смо своји на своме, нисте нас уплашили, остаћемо уз свој народ“, поручио је Ракић.
Представници Српске листе заједно са гађанима у Косовској Митровици носили су транспарент „Курти срушио си Бриселски споразум – срушио си све“.
На неким транспарентима писало је и „Хоћемо наша људска права“, „Стоп Куртијевом терору“, „Курти нас неће отерати са Косова и Метохије“, „Срби са КиМ верују само председнику Вучићу“.
У Грачаници једна од главних парола била је „Миром против Куртијевог насиља“. Окупљање грађана почело је код Манастира Грачаница.
И Далибор Јефтић и Горан Ракић саопштили су на оба скупа да судије и тужиоци са севера Косова данас нису отишли у институције због суспензије Љиљане Стевановић која је суспендована јуче јер је била 22. марта на састанку Срба са председником Александром Вучићем.
Оба скупа завршена су без инцидената.
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СРБИЈА
Објављен видео: Оклопна возила Росу кренула на север КиМ
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СРБИЈА
Курти тврди да не зна за смене српских званичника, заказао седницу Савета за безбедност
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала