- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Спречите и не дозволите више такве грешке“: Реакција Срба у ФБиХ због скандалозног уџбеника

CC0 / Pixabay / Застава БиХ
Застава БиХ - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
Пратите нас
Асоцијација Срба у Федерацији БиХ поново је позвала све тузланске функционере и представнике међународних организација у БиХ да спрече издавање једног од уџбеника за девети разред у коме се наводи да су „Срби агресорски народ“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Писмо Асоцијације достављено је председнику владе Тузланског кантона, министрима, председници скупштине ТК, посланицима, посебно, како су навели, онима из реда српског народа, затим ОСЦЕ-у, ОХР и Омбудсману за љуска права.
Истакли су да штампање оваквог једног уџбеника вређа Србе и не доприноси разумевању, толеранцији, суживоту, већ напротив прави даље поделе у друштву и свему оном што је лоше, што, како кажу, желе да оставе иза себе, преноси РТРС.
„Молимо вас на цивилизован начин да реагујете и никад више не дозволите такве грешке јер Срби у Тузли су у мањини и желе да живе у миру са свим осталим грађанима, а не да се етикетирају као некакви злочинци и агресори“, наводи се у писму и подсећа да је Срба у том кантону данас три одсто, а да их је 1992. године било 33 одсто.
Они су позвали представнике власти и међународних организација у БиХ да само погледају конкурс на УКЦ Тузла, где, како кажу, од стотинак примљених на свим позицијама нема ниједног Србина.
„То је агресија, господо“, поручују из Асоцијалице и наводе:
„У Тузли и читавом Тузланском кантону нас је мало, али смо сви сложни око следећег - покренућемо петицију, сакупити потписе свих оних Срба који се не слажу са таквим начином представљања нашег народа деци деветог разреда, и на сваки сличан испад брже и бурније реаговати.“
Тузланска колона, напад на војнике ЈНА у Тузли 1992. године - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
РЕГИОН
Скандал у БиХ: Ученике у Тузли уче да су Срби агресори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала