- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Син Звездине легенде на „претње смрћу“ одговорио рекордом каријере /видео/

© AP Photo / Nick WassДени Авдија, лево, у дуелу са Немањом Бјелицом
Дени Авдија, лево, у дуелу са Немањом Бјелицом - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
Дени Авдија, син легенде Црвене звезде Зуфера Авдије, поставио је рекорд каријере у НБА лиги у тесној победи Вашингтона над Детроитом – 100:97 и то је био његов одговор на „претње смрћу“ које је добио од бившег саиграча Расела Вестбрука.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Пре шест дана састали су се Лос Анђелес Лејкерси и Вашингтон и Авдија је пружио једну од бољих партија, убацивши 17 поена у поразу Визардса, била је то уједно и прилика да после меча попричају бивши саиграчи и другари Расел Вестбрук и израелски репрезентативац који је открио шта му је ас Лејкерса тада поручио:
Убићу те ако не будеш играо овако свако вече. Врло добро знам за шта си способан. Велика ствар с његове стране. Био ми је ментор у мојој првој години и много сам научио од њега, потрудићу се да останем на том нивоу“, рекао је Авдија на „претње смрћу“ које је добио од Вестбрука.
А, онда је дошао меч Вашингтона и Детроита у којем је "експлодирао" син Звездине легенде Зуфера Авдије.
На крилима Денија Авдије, који у ноћи када је сазнао да ће постати члан НБА лиге на реверу сакоа носио укрштене заставе Србије и Израела, Визардси су тријумфовали над Пистонсима.
Дени је убацио 21 поен, имао је десет скокова и четири асистенције уз шут из игре 4/9 за два поена, 3/7 за три.
Претходни рекорд каријере у НБА лиги био му је 19 поена, а последња два којим је надмашио претходних најбољи учинак постигао је свега 11 секунди пре краја сусрета.
Авдија је до полувремена већ поред свог презимена имао 17 постигнутих поена, а у трилер завршници је показао шампионски карактер. Прво је "узео" скок у одбрани, чиме је дошао до дабл-дабл учинка, да би после фаула Мекгрудера био прецизан са линије пенала што је обезбедило победу Вашингтону.
Авдија је блистао уз најбољег појединца поменутог сусрета Кристапса Порзингиса, с обзиром на то да је Летонац имао 30 поена уз 10 скокова и три асистенције.
С друге стране у редовима Детроита бољи од осталих били су Бигли са 25 поена и Канингем са 22.
Од српских кошаркаша који су у ноћи између петка и суботе требало да се нађу на паркету, није било Богдана Богдановића, а поново је разлог проблем са коленом. Није било ни Немање Бјелице, па је изостао српски двобој.
Ипак, и без српског репрезентативца Атланта је славила против Голден Стејт Вориорса (121:110), у мечу у којем је блистао Треј Јанг, постигавши 33 поена уз четири скока и 15 асистенција, док је у табору пораженог тима Клеј Томпсон бројао до 37 поена.
Бобан Марјановић нашао се кратко у финишу сусрета на паркету у убедљивом поразу Даласа од Минесоте резултатом 116:95. Боби је убацио пет поена и имао је један скок, док је најефикаснији био Лука Дончић са 24 поена, 10 скокова и осам асистенција.
НБА, резултати
Шарлот - Јута 107:101
Детроит - Вашингтон 97:100
Атланта - Голден Стејт 121:110
Мајами - Њујорк 103:111
Минесота - Далас 116:95
Портланд - Хјустон 106:125
Л. А. Клиперс - Филаделфија 97:122
Дени Авдија - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2020
Син Звездине легенде говорио за Спутњик о српској застави коју је однео у Вашингтон
Кошаркаши Црвене звезде против Сплита - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СПОРТ
Звезда поражена после драме у Берлину – Топ 8 је све даље
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СПОРТ
МВП: Јокић пао!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала