- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Суспендовани велемајстор не жали због подршке Путину: „Нисам издао свој народ!“

© Sputnik / Ненси Сисел / Уђи у базу фотографијаРуски шахиста Сергеј Карјакин
Руски шахиста Сергеј Карјакин - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
Сергеј Карјакин, руски велемајстор, рекао је да не жали што је пружио подршку руској војној операцији у Украјини због чега је суспендован од стране Светске шаховске федерације.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Не плашим се ничега“, рекао је Карјакин новинарима, одговарајући на питање о санкцијама спортистима који учествују у политичким догађајима.
„Немојте мислити да нисам предвидео такав развој догађаја. Још 2014. године, када сам подржао признање Крима, западни организатори ме нису позивали ни на једно такмичење (због спољног притиска). А онда су ми сами то признали. Изнео сам свој став. И осећам се веома добро што сам то рекао, нисам издао народ. И ако бих се вратио на ту ситуацију из почетка, урадио бих исто“, рекао је руски велемајстор.
Карјакин је недавно на Твитеру написао како подржава акције руског председника Владимира Путина да спроведе специјалну операцију у Украјини.
Због тога је ФИДЕ реаговао санкцијом која ће Руса лишити могућности да учествује на „турниру кандидата“ који би требало да буде одржан од 16. јуна до 7. јула 2022. године.
Кремљ реаговао због суспензије велемајстора Карјакина
„Немам речи за овакву глупост!“ – суспендован велемајстор са Крима, легенда оштро реаговала
Хајка на Рускињу – одузета јој медаља после једне деценије!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала