https://sputnikportal.rs/20220326/sta-nikako-da-ne-narucujete-u-restoranu-1135503874.html
Шта никако да не наручујете у ресторану
Шта никако да не наручујете у ресторану
Sputnik Србија
Шта никако не би требало поручити на бранчевима, зашто супа дана није увек најбољи избор, који дан је најгори за посету ресторану - знају велики светски... 26.03.2022, Sputnik Србија
2022-03-26T13:23+0100
2022-03-26T13:23+0100
2022-03-26T13:23+0100
магазин
друштво
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/03/10/1135504040_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_1d5073a3ea3a9ac4c129c66b3256bd98.jpg
Они саветују да у ресторане не идете у доба када је највећа гужва, али и да заобиђете објекте у којима нема никога.Један од најпознатијих британских кувара Гордон Ремзи каже да је најгори дан да једете у ресторану онај који већина бира - Дан заљубљених. Разлог су гужве, па нећете добити квалитет као иначе. А кад наручујете супу дана, питајте шта је јуче била супа дана, да се не испостави да је заправо реч о супи месеца, вицкаст је Ремзи.Чувени кувар Ентони Бордејн је оставио савет да на бранчевима, који су све популарнији и у Србији, никако не једемо јаја бенедикт. Сос холандезе би требало да се баци сат након прављења што, тврдио је Бордејн, ниједан ресторан не ради. А кад сос стоји, велика је вероватноћа да ће се развити бактерије.Ипак, сви се слажу да храна у ресторану има бољи укус него она припремљена у кући. Разлог је једноставан. Ресторани су много боље опремљени него чак и најмодернија кухиња, имају најбоље апарате, тигање, шерпе, о зачинима и намирницама да на говоримо, тако да је логично да многа јела немају исти укус у ресторану и у кућној варијанти. Осим тога, пракса чуда чини, а кувар је вероватно хиљаду пута већ направио то јело, пише екапија.
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/03/10/1135504040_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_45c4ae72c7facd5099da1e3d7655a7af.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
магазин
Шта никако да не наручујете у ресторану
Шта никако не би требало поручити на бранчевима, зашто супа дана није увек најбољи избор, који дан је најгори за посету ресторану - знају велики светски кувари.
Они саветују да у ресторане не идете у доба када је највећа гужва, али и да заобиђете објекте у којима нема никога.
Један од најпознатијих британских кувара Гордон Ремзи каже да је најгори дан да једете у ресторану онај који већина бира - Дан заљубљених. Разлог су гужве, па нећете добити квалитет као иначе. А кад наручујете супу дана, питајте шта је јуче била супа дана, да се не испостави да је заправо реч о супи месеца, вицкаст је Ремзи.
Многи кувари се слажу да треба избегавати бранчеве (оброк између доручка и ручка), јер је то начин да се ресторани отарасе остатака хране.
Чувени кувар Ентони Бордејн је оставио савет да на бранчевима, који су све популарнији и у Србији, никако не једемо јаја бенедикт. Сос холандезе би требало да се баци сат након прављења што, тврдио је Бордејн, ниједан ресторан не ради. А кад сос стоји, велика је вероватноћа да ће се развити бактерије.
Ипак, сви се слажу да храна у ресторану има бољи укус него она припремљена у кући.
Разлог је једноставан. Ресторани су много боље опремљени него чак и најмодернија кухиња, имају најбоље апарате, тигање, шерпе, о зачинима и намирницама да на говоримо, тако да је логично да многа јела немају исти укус у ресторану и у кућној варијанти. Осим тога, пракса чуда чини, а кувар је вероватно хиљаду пута већ направио то јело,
пише екапија.