- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Тражили смо приступ биолабораторијама, одбили су нас

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
Русија је инсистирала на томе да има приступ биолабораторијама у Украјини и Грузији преко цивилних институција али је била одбијена, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ми смо преко међународно-правних институција инсистирали да имамо приступ тим лабораторијама у Грузији и у Украјини. Шта су нам говорили? Говорили су неке фантастичне ствари. Посета лабораторијама? Може, наравно. Седећете у чекаоници, постоји рецепција, дивни људи који ће вас дочекати, послужити кафом и показати каталоге. А унутар лабораторија се не сме, ни ви ни специјални посматрачи. О чему то говори? О експериментима који су се тамо одвијали који су ван закона“, рекла је она гостујући у емисији ТВ „Центар“.
Захарова је истакла да је Пентагон користио те биолабораторије за војне циљеве јер они не би потрошили ни цент за нешто што није усмерено на националне војне интересе.
Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.
Неке од њих је финансирао и син председника САД Хантер Бајден.
Биолошка опасност - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
РУСИЈА
Тајни рад на смртоносним патогенима: Како је Пентагон инфилтрирао биолошке лабораторије у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала