- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова упозорила Америку: На сваки непријатељски корак уследиће болна реакција

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
Пратите нас
Сваки непријатељски корак Вашингтона обавезно ће бити пропраћен реакцијом која ће бити болна по Сједињене Америчке Државе, наводи се у коментару портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Крајње је време да Американци науче да ће након сваког непријатељског корака обавезно уследити реакција, у сваком случају болна по њих“, поручује Захарова.
Она је истакла да у последње време амерички представници на различитим нивоима покушавају да скину са себе одговорност за стање руско-америчких односа које је близу потпуног прекида.
„Они по навици пребацују кривицу на Русију коју оптужују за ескалацију на основу тога што не пропуштамо ударце и увек одговарамо на непријатељске нападе реципрочно или асиметрично“, констатовала је званична представница Министарства.
По њеним речима, очигледно у Вашингтону сматрају нормалним да протерују руске дипломате из измишљених разлога, да одузимају туђу имовину, да затварају руска дипломатска представништва, „а онда се лицемерно чуде зашто 'дрски Руси' одговарају истом мером, наносећи штету америчким дипломатским мисијама у Русији“.
Подсетимо, западне земље увеле су бројне санкције Русији због специјалне војне операције у Украјини. Поједине стране компаније су саопштиле да напуштају руско тржиште и да затварају производњу у земљи. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да западне компаније, које су одустале од пословања са Русијом, то учиниле под огромним притиском, али да ће Русија решити све проблеме са економијом које јој ствара Запад.
Запорошка атомска централа под контролом руске војске - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
РУСИЈА
Русофобна хистерија на сопствену штету: Колико би САД коштала забрана увоза уранијума из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала