- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американка уз Русе: „Не треба да буду кажњени“

© AP Photo / Mark J. TerrillРуски тенисер Данил Медведев у Индијан Велсу
Руски тенисер Данил Медведев у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
Руски и белоруски тенисери тренутно могу да учествују на АТП турнирима, али само без обележја својих држава, што је погодило и Крис Еверт, бившу америчку тенисерку која сматра да ти играчи не могу да пруже максимум под околностима које су их задесиле.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

И даље је неизвесно да ли ће Данил Медведев наступати на Вимблдону због одлуке Велике Британије да играчи из Русије и Белорусије морају јасно да изразе став о политици Владимира Путина и тренутном рату између Русије и Украјине.
Медведев и даље не износи став, али на турнирима наступа без државних обележја, као и сви руски и белоруски тенисери.
Крис Еверт, бивша америчка тенисерка, сматра да спортисте не треба мешати у политику јер трпе због нечега са чим немају везе.
„Не можемо ни да почнемо да схватамо како то утиче на њих и њихове породице. Тешко је судити о томе како ти играчи играју тренутно под околностима у њиховим државама. Елена Свитолина је сигурно погођена овиме, а не знаш шта остали играчи мисле и да ли на њих то утиче. Морамо да имамо саосећање док пролазе кроз ово“, објаснила је Еверт.
Консултаткиња је оштро одговорила на информацију да Руси морају јавно да се изјасне о политичком ставу и истакла да се не слаже се таквом идејом.
Не треба да буду кажњени. Ту мислим да постоји подела између спорта и политике“, објаснила је Еверт.
Данил Медведев недавно је на велико изненађење елиминсан у трећем колу Индијан Велса од Гаела Монфиса, а Американка верује да се на спортисте веома одражава тренутна ситуација због чега ни Рус не може да игра свој најбољи тенис.
„Можда је под утиском онога што се дешава у Украјини. Увек имам осећај да како би играо свој најбољи тенис мораш да будеш у складу физички, емотивно и ментално и ако пролазиш кроз такве емоције онда је тешко да играш најбоље што можеш. Са таквом сметњом, не можеш да даш сто одсто на терену. То је потпуно разумљиво“, закључила је Крис Еверт.
Новак Ђоковић крај линијског судије коју је погодио лоптицом. - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СПОРТ
Правила нису иста за све – Новак је избачен, а Американац није рекао ни извини /видео/
Српски тенисер Миомир Кецмановић - Индијан Велс - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СПОРТ
Кецмановић преслишао Американца, крај за Ђереа на почетку
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
СПОРТ
АТП уважио жалбу – Ђоковић прошао без казне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала