- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Гори од пет најгорих председника заједно“: Трамп оптужио Бајдена да је убио „амерички сан“

© REUTERS / OCTAVIO JONESДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп оптужио је актуелног америчког председника Џоа Бајдена да је уништио „амерички сан“ за само годину дана.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Говорећи на скупу својих присталица „Спасимо Америку“ у суботу у Комерсу, Џорџија, 45. амерички председник је критиковао Бајденову администрацију због украјинске кризе, високе инфлације и скока цена бензина.
„Узмите пет најгорих председника у америчкој историји, они заједно нису направили штету коју је Џо Бајден направио за само 15 месеци. За нешто више од годину дана успео је да буквално убије амерички сан. Али не губите наду јер ће се Америка са правим руководством вратити већа, јача и моћнија него икада раније“, рекао је Трамп.
Додао је да је актуелни председник „срљао из катастрофе у катастрофу“ оптужујући Бајдена да је „осрамотио” нацију „својом понижавајућом предајом у Авганистану” и нагло растућом инфлацијом, која је „највећа у последњих 40 година”, као и због мигрантске политике, растућих цена гаса и специјалне војне операције Русије у Украјини.
„Цене гаса су највише у историји. Размислите о томе. А имали смо их испод два долара по галону. Размислите о томе, а сада иду до 5, 6, 7, 8, 9, 10 долара. Докле то иде? Наше границе су потпуно срушене. Крволочни злочинци уништавају наше градове којима управљају демократе. Било је више смртних случајева од ковида 2021. него 2020. године уз сав посао који смо урадили. Ко би у то поверовао? Да буде још горе, Џо Бајден није успео да спречи срамну инвазију Русије на Украјину“, навео је бивши председник САД.
Трамп је рекао да се „украјинска криза никада не би догодила“ да је он председник САД. Према његовим речима, Америка тренутно има „председника који нема појма шта дођавола ради, нити има појма где се налази“ док „лажне вести покушавају да нас убеде да се понаша бриљантно“.
Претходно је 45. амерички председник оптужио Бајдена да није успео да се позабави специјалном војном операцијом Русије у Украјини због забринутости Вашингтона за нуклеарни потенцијал Москве.
Он је на митингу својих присталица на Флориди прошле недеље рекао да се Бајден плаши напада на „нуклеарну силу“ и поновио да се за његовог мандата украјинска криза не би десила, наводећи да је специјална операција Москве уследила након што је руски председник Владимир Путин наводно увидео „слабост Вашингтона“.
„Моја личност нас је држала подаље од рата. Био сам једини председник у последње четири деценије који Америку није увукао ни у какав рат, осим што сам тотално победио ДАЕШ (тзв. Исламску државу)“, рекао је бивши амерички председник.
Раније овог месеца, Трамп је критиковао Бајденову „слабост“ у вези са Русијом и његову наводну неспособност да се ухвати у коштац са кризом у Украјини. Трамп је тврдио да Бајден „пузи светом на коленима“ не би ли пронашао алтернативне изворе снабдевања нафтом након што су САД забраниле увоз енергената из Русије.
Амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
СВЕТ
Трамп: Путин је паметан лидер, а наши су тако глупи /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала