- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин код Муриња – уговор до 2027. године и шанса за првог чувара „вучице“

© AP Photo / Dave ThompsonМиле Свилар – талентовани српски голман
Миле Свилар – талентовани српски голман - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
Миле Свилер, талентовани српски голман, прошао је медицинске прегледе у Риму, након чега је потписао уговор са Ромом до 2027. године.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Жозе Мурињо, тренер „вучице“, месецима уназад жели талентованог Србина у својим редовима и успео је у намери да га наговори да потпише вишегодишњи уговор са Ромом, пренео је угледни италијански новинар Фабрицио Романо.
Свилар има само 22 године и у прошлости је био најмлађи голман дебитант у Лиги шампиона.
Ипак, ствари се у Бенфици нису најбоље развијале, од тог тренутка, када је чувао мрежу против Манчестер јунајтеда са само 18 година, није много бранио и одлучио је да не продужи уговор са клубом из Португалије.
Овакву ситуацију искористио је „посебни“ – Жозе Мурињо – на чији је лични захтев талентовани голман потписао за Рому.
Свилар ће добити шансу да брани на елитном нивоу, пошто је први голман Руи Патрисио већ у позним играчким годинама, а и уговор му истиче 2024. године.
Наредне године неће бити први голман, али већ оне тамо, када Патрисио буде у последњој години уговора, могао би да се добрим партијама и залагањем на тренингу наметне као први чувар „вучице“.
Свилар је рођен у Белгији, тамо је одрастао и дете је Андерлехта, али је одлучио да брани боје Србије и 2021. дебитовао је на голу на утакмици против Катара.
Миле је син чувеног српског голмана Ратка Свилара који је легенда Војводине, а бранио је у девет наврата и за репрезентацију Југославије.
Пикси гледа у иностранство – талентовани „гастарбајетери“ кандидати за дрес Србије
Четири важна момента из „неважне“ утакмице
Србина вребали разни Енглези – али сага је готова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала