- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

На удару и руска наука: Лондон обуставља научну сарадњу са руским универзитетима и компанијама

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаБританска застава испред Вестминстерске палате у Лондону
Британска застава испред Вестминстерске палате у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
Лондон је у светлу ситуације у Украјини донео одлуку да за сада одустане од научне сарадње са руским универзитетима и бројним руским компанијама, као и истраживања која се финансирају из британског буџета, саопштио је заменик британског министра за бизнис, енергетику и индустријску стратегију Џорџ Фриман.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Британска влада је одлучила да обустави финансирања истраживања из буџета и научну сарадњу са руским универзитетима и компанијама од стратешког значаја за руску државу“, наводи се у саопштењу на сајту Даунинг стрита.
Министар је прецизирао да су, између осталог, паузиране све исплате које је требало да буду примљене преко британских државних фондова за правце везане за Русију.
Осим тога, Британија одбија да финансира било какве нове истраживачке пројекте са Русијом преко својих структура и обуставља међувладин дијалог две земље о науци и иновацијама.
Фриман је додао да Лондон не намерава да уводи санкције конкретним руским научницима и иноваторима.
Подсетимо, Русија је започела војну операцију у Украјини са циљем денацификације и демилитаризације те земље, те спречавања напада на Доњецку и Луганску Народну Републику. Као одговор на ту операцију, земље ЕУ, Велика Британија и САД увели су санкције Русији.
Кловн - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
ДРУШТВО
Време чуда: Русима укинули Кока колу, себи Достојевског, укидају Икеу, а штите биолабораторије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала