- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ће до 2025. године имати свој интернет

CC0 / пиксабеј / 5 Г
5 Г - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
Дмитриј Рогозин, генерални директор државне корпорације за космичку делатност "Роскосмос", обећао је да ће до 2025. године Русија добити независни сателитски интернет.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Морамо да обезбедимо широкопојасни приступ интернету, пре свега, наше територије како би се обезбедио суверенитет у овој сфери. Такође, Росатом тражи да се главни акценат стави на Северни морски пут, пошто је Росатом оператер Северног морског пута. Како би Северни морски пут могао да обезбеди пролаз каравана током целе године, упркос чињеници да је лед прилично чврст од Јамала ка истоку, потребан им је инфрацрвени и радарски систем за надзор из свемира“, рекао је Рогозин.

За обезбеђивање стабилних сателитских комуникација, како је објаснио, потребно је послати у високоелиптичну орбиту четири уређаја комуникационог система Експрес-РВ. Радови на овим сателитима, који ће покривати целу северну хемисферу, већ су у току. Он је додао да је за април планирано потписивање уговора са компанијом Информациони сателитски системи "Академик М.Ф. Решетњев" за покретање система 2025. године.
„Планирамо да експрес-РВ покренемо најкасније до јесени 2025. године, јер ако то не урадимо, изгубићемо ресурс орбиталне фреквенције, који истиче у марту 2026. зато сматрајте да ћемо од краја 2025. почети да примењујемо систем“, додао је Рогозин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала