- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска уништила велику базу горива у Украјини, складиште оружја и погоне радиоремонтне фабрике

© УПСИ МО РФРуска војна техника у Украјини
Руска војна техника у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
Пратите нас
Оружане снаге Русије уништиле су у Лавову погоне радиоремонтне фабрике, где је вршена поправка и модернизација система „Тор“ и С-125, као и велику базу горива у том граду, као и код Кијева, којим су се снабдевале украјинске снаге, саопштио је портпарол руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Високопрецизне крстареће ракете уништиле су погоне радиоремонтне фабрике у граду Лавову. То предузеће је обављало велике поправке и модернизацију противваздушних ракетних система 'Тор' и С-125, радарских станица за украјинско ваздухопловство, средстава за радио-електронску борбу и нишана за тенкове“, објаснио је Конашенков.

Према његовим речима, руске снаге су 26. марта високопрецизним оружјем ваздушног базирања великог домета уништиле велику базу горива у близини града Лавова, која је снабдевала горивом украјинске трупе у западним регионима Украјине, као и у близини Кијева.

Поред тога, високопрецизним оружјем великог домета је са мора погођено и уништено складиште за ракете и системе С-300 и „Бук“ на 30 километара од Кијева.

Како каже Конашенков, руска средства ПВО уништила су током ноћи 18 украјинских беспилотних летелица, а авијација је у протекла 24 сата уништила 67 војних објеката Украјине.
„Од почетка специјалне војне операције, уништено је укупно 289 дронова, 1.656 тенкова и других оклопних борбених возила, 169 вишецевних ракетних бацача, 684 артиљеријских средстава и минобацача, као и 1.503 јединице специјалних војних возила“, прецизирао је он.
Ослобођени аеродром у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
РУСИЈА
Објављени снимци ослобођеног аеродрома у Маријупољу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала