- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац указао на велику неправду према Новаку: „Да су то урадили Рафа и Федерер...“

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић на тренингу у Дубаију
Новак Ђоковић на тренингу у Дубаију - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић започео је 363. недељу као први тенисер света, а на ту тему говорио је Алекс Кореча, бивши шпански тенисер, који сматра да српски тенисер доживљава неправду. Кореча верује да би се уколико би Рафаел Надал или Роџер Федерер постигли такав рекорд неупоредиво више славио њихов успех него сада Новаков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новак Ђоковић поново је на првом месту АТП листе након што је Данил Медведев неочекивано испао у трећем колу Индијан Велса.
Иако би Рус уласком у полуфинале Мајамија могао поново да га престигне, Новакових 363. недеља на врху су невероватан успех, поготово што га све мање дели од асполутног рекорда по броју недеља проведених на првом месту који држи Штефи Граф, а то је број 377.
О Новаковом успеху говорио је Алекс Кореча који је указао на велики проблем са којим се суреће српски ас.
Шпанац сматра да се Новакови успеси не цене довољно, и да су до тих достигнућа дошли Рафаел Надал или Роџер Федерер свет би више обраћао пажњу на те бројке.
„И то је неправедно. Јер да је тај рекорд држао Рафа или Федерер, то би се све време истицало као нешто недоступно, непремостиво. Ђоковић се не диже на олтар јер генерише много контроверзи и зато што постоје људи који се не слажу са његовим стилом живота. То би требало да буде нешто што је индивидуално. Ако желите да цените њихов спортски рад, морате ценити њихове спортске успехе. Друга ствар би била да смо урадили анкету ко вам се више допада“, објаснио је Кореча.
Шпанац сматра да је Новак поред доброг спористе и добра особа, а да га је временом депримирало то што колико год успеха остварио како на терену тако и ван њега јавности није довољно добар као Надал и Федерер, његова два највећа ривала.
Новак се појављује у време владавине Федерера и Надала. А брутални контраст игре њих двојице изазвао је привлачност код навијача. Федерерова елеганција и лакоћа, његово техничко савршенство проитв Надалове моћи и посвећености који никада не одустаје, увек истрајава, даје живот да би победио у мечу. Мислим да је Ђоковић годинама осећао да је добар као Надал и Федерер, али да је када их је стигао видео да људи и даље воле њих двојицу, да им се он не допада толико“, сматра Кореча.
„То је Новака на неки начин фрустрирало, јер је искрено он за мене јако добра особа. Он је неко ко увек покушава да сарађује, ко много помаже, ко је веома хуман, и то га је повредило. Када је видео да је на спортском нивоу успео да парира Федереру и Надалу, а да људи то не препознају, вероватно је постао помало очајан“, истакао је Шпанац.
Кореча верује да упркос томе што Новаков успех није довољно цењен, српски ас има више енергије него икада.
После дисквалификације са УС опена и депортације из Аустралије, Ђоковић је још једном доказао да је ментално најјачи играч на Туру јер га притисак није омео да се врати на терен.
„Мислим да је данас упркос свему што му се десило (УС опен, Аустралијан опен) јачи него икад. Дубоко му се дивим јер говори оно што осећа. Он не говори праве ствари да би га људи заволели и то је његова заслуга. Можете се мање више сложити или не са његовим начином размишљања, али не можете критиковати колико је доследан својим принципима. Поштује што сам се ја вакцинисао, али је он одлучио да то не уради. Не знам, ја сам велики фан Ђоковића, Надала и Федерера. Не само Надала и Федерера, Ђоковић је много паметнији него што људи мисле“, објаснио је Кореча.
Новак тренутно има више проведених недеља као број један од Надала и Федерера, док Швајцарац води по броју завршних Мастерс титула којих има шест, а српски ас једну мање. Надал нема ниједну титулу са завршног Мастерса, али тренутно води по броју Гренд слем трофеја. Управо су то ставке према којима би Кореча проценио најуспешнијег у трци за најбољег свих времена.
„За мене број освојених Гренд слемова много значи у тој трци, али се морају рачунати недеље проведене на врху АТП листе, као и завршни Мастерси. Међусобни скор на не говори много тога“, закључио је Кореча.
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
СПОРТ
Белорускиња „побегла“ са терена од 16-годишњакиње
Руско-казахстански тенисер Александар Бублик - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
СПОРТ
Кирјос у животној форми, „бивши“ Рус извео незапамћен потез /видео/
Новак Ђоковић током процеса депортације у Мелбурну 2022. - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2022
СПОРТ
Американац о понижавању Ђоковића: „Политички потез људи који су желели публицитет“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала