- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: Специјална операција Русије у Украјини нема за циљ смену кијевског режима

© Sputnik / Константин МихальчевскийСпецијална операција у Украјини
Специјална операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев изјавио је да Русија нема за циљ смену кијевског режима у склопу специјална војне операције у Украјини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Циљ наше специјалне војне операције у Украјини није смена режима у Кијеву, како покушава да представи Запад, већ заштита људи од геноцида, као и демилитаризација и денацификација Украјине“, рекао је он на састанку са алжирским колегом Нуредином Макри у Москви.

Према његовим речима, специјална војна операција је „била одговор на противзаконите кораке Кијева према тим републикама, правовремена и превентивна мера“.

„Пронађени су документи који доказују да је Кијев припремао напад великих размера и намеравао да уништи Доњецку и Луганску Народну Републику“, рекао је Патрушев.

Он је подвукао да руска војска не напада градове и цивилне објекте.
„У оквиру специјалне војне операције се наносе удари, који укључују и примену високо прецизног наоружања, по основним главним упориштима, аеродромима, складиштима оружја и војној опреми украјинске војске“, изјавио је секретар Савета безбедности Русије.
Патрушев је коментарисао и америчке биолабораторије и навео да Русија завршава прикупљање доказа који су повезани са војно-политичким активностима Сједињених Америчких Држава у Украјини, као и да ће свет ће коначно видети да САД настављају традицију хитлеровске Немачке са њеним нехуманим експериментима над људима.
„Тренутно завршавамо прикупљање доказа који се односе на војно-политичке активности Сједињених Америчких Држава на територији Украјине. Није се ни сумњало да ће се формирати база и целокупан цивилизовани свет ће видети да је Америка постала ‘достојан’ следбеник традиције Трећег рајха, где су се примењивали нехумани експерименти над људима“, рекао је он на преговорима са алжирским колегом.
Украјински националисти из Азов батаљона током протеста у Кијеву. - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Подкаст
ЦИА и нацисти у Украјини | Нови Спутњик поредак
Биолошка опасност - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2022
РУСИЈА
Тајни рад на смртоносним патогенима: Како је Пентагон инфилтрирао биолошке лабораторије у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала