- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Кијев покушао да евакуише команданте "Азова" код Маријупоља, оборен хеликоптер

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаСамоходни лансер ракетног система "Бук-М2Е"
Самоходни лансер ракетног система Бук-М2Е - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
У подручју Маријупоља оборен је украјински Ми-8 који је био послат за евакуацију командира екстремистичког батаљона "Азов", саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"У подручју Маријупоља, пет километара од обале, изнад Азовског мора, оборен је украјински хеликоптер Ми-8 који је био послат за ванредну евакуацију командира екстремистичких батаљона Азов који су напустили своје војнике", рекао је Конашенков на брифингу.
Руска авијација и средства ПВО су оборили још три украјинска авиона и један дрон.
У протекла 24 часа руска авијација је погодила 41 објекат украјинских снага. Између осталих, уништена су два вишецевна ракетна бацача, један радар, два складишта наоружања и 24 упоришта и места где је била нагомилана војна техника.
Како је саопштио Конашенков, уз помоћ крстарећих ракета "калибар" уништена су два велика складишта наоружања у Житомирској области из којих је снабдевана украјинска војска око Кијева.
Од почетка специјалне војне операције у Украјини руска војска је уништила скоро 200 авиона и хеликоптера, више од 300 дронова и више од 1.700 јединица оклопне технике, закључио је портпарол Министарства одбране Русије.
Руска војска у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
УЖИВО Мине у Црном мору представљају опасност, Кадиров "васкрсао" руског генерала у Маријупољу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала