- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија протерује троје словачких дипломата

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Амбасадор Словачке у Москви позван је у Министарство спољних послова Русије где му је саопштено да Москва протерује троје словачких дипломата као одговор на протеривање троје руских дипломата из Словачке, саопштио је руски спољнополитички ресор.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У МИП Русије је 28. марта позван амбасадор Словачке у Русији Љубомир Регак којем је саопштено да је руска страна, као одговор на протеривање троје запослених у амбасади Русије у Словачкој у марту, донела одлуку да прогласи троје дипломата амбасаде Словачке у Москви за персоне нон грата. Њима је наложено да напусте територију Руске Федерације у року од 72 сата“, наводи се у саопштењу на сајту руског Министарства.
Министарство је такође изразило протест Братислави због препрека у раду страних представништава у Словачкој и претњи њиховом безбедном раду.
„Амбасадору је строго указана недопустивост вандализма над споменицима и местима на којима су сахрањени совјетски војници у Словачкој, што је у последње време све учесталије“, додаје се у саопштењу.
Према ранијем писању Ројтерса, који се позвао на словачко Министарство иностраних послова, Словачка је средином марта саопштила да протерује тројицу руских дипломата. Тим поводом, Министарство спољних послова Русије саопштило је да „та неоснована акција неће остати без одговора".
Братислава - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
РУСИЈА
Словачка протерује тројицу руских дипломата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала