Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Лавров изузетно познаје ситуацију, ништа не морате да му кажете

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је вечерас, коментаришући то што је руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао да су у Москви свесни под каквим је притиском Србија, да Лавров изузетно добро познаје светску дипломатију и одлично разуме ствари.
“Много пута сам разговарао са Лавровом, он изузетно добро познаје светску дипломатију и ништа не морате да му кажете. Он добро разуме ствари, као и руски амбасадор Боцан-Харченком и украјински амбасадор Олександар Александрович. Они добро разумеју и Србију и наше односе, и одлично говоре српски. Ми немамо амбасадора који говори украјински на пример”, рекао је Вучић за ТВ Хепи.
Коментаришући речи Лаврова да је Београд добро место за било какве преговоре, Вучић је рекао да Србији неће сметати да буде домаћин преговора Кијева и Москве.
„Што се нас тиче ми би највише волели да дође до мира. Не мешамо се, склонили смо се, ако неко мисли да смо ми добро месту, ми смо ту. Ако буду желели да преговарају у Београду неће нам сметати", навео је председник Србије.

Достојевски је већи од свих осталих заједно

Вучић је изјавио да је срећан што у Србији нема антируске хистерије.
"Ја постављам питање Универзитету у Милану, као човек који је прочитао цео опус Достојевског. Достојевски на једној страни, сви остали на другој - можете ли да кажете да су јачи од Достојевског? Знате, кад укинете оперу Чајковског у Загребу, то је онако, срамота. Треба да се стидите. Пошто имате и Вердија и друге. Али Достојевски је важнији и већи од свих осталих заједно".
Како је рекао то није само књижевност, већ и филозофија и религија.
"Ти кроз анализу Зосиме и Аљоше видиш све од чега је човек саткан. И онда кажу то више не важи, пошто су политички људи на некога", рекао је Вучић у емисији "Ћирилица", додајући да је задовољан што људи у Србији не мрзе никога.
"А да ли има навијања и необјективности, има и због тога нисам посебно срећан. Али то смо ми Срби", изјавио је он.

“Српска снајперисткиња Багира” је у Забели, а не у Украјини

Коментаришући вест да је у Украјини наводно ухваћена “српска снајперисткиња Багира”, што је и МУП Србије у међувремену демантовао, будући да се налази у затвору у Србији, Вучић је рекао да то наноси велику штету Србији и српском народу.
“Ми смо се уплашили када смо видели да је у делу страних медија дошло до објаве, посебно у регионалним, иако нико од званичника Украјине није потврдио, да је ухваћена и заробљена српска снајперисткиња, која је 40 Украјинаца убила, и да следи испитивање…”, рекао је Вучић, наводећи да није проблем ако то објави Аваз, јер ће он да објави и деманти, што није случај са хрватским порталима, неким другима у БиХ или Црној Гори.
Вучић је нагласио да је та жена у затвору у Србији, и не због нечег сличног, већ због трговине дрогом.
“У Забели је, у Пожаревцу, и још ће бити. Да ли је она у Забели или Новодоњецку…. Код нас је, у затвору, тако да на ту врсту лажи на дневном нивоу морате да одговарате, а никада не вреди. Увек се деманти и истина чују пет пута слабије од лажи”, рекао је Вучић.
А, колико то тек штету наноси Србији и српском народу на западу, указао је Вучић и додао да је слична ситуација са британским Гардијаном, који, поновио је пише лажи како Србија напада Косово, а без икакве основе…
“Али, папир трпи све, а о друштвеним мрежама да не говорим… Није добра позиција, али говори и о бескупулозности оних који не могу да се иживљавају на Русији, па би на Србији”, рекао је Вучић.
На констатацију да живимо у свету без аргумената, у ком су се сви сврстали на неку страну, направљена је хистерија да се води борба између добра и зла, Вучић је рекао да то јесте тако, и у целом свету, и у нашој земљи.
“Сувише је страсти и пропаганда, сувише навијања, а наш интерес је да све буде много балансираније. Када бисмо могли да се склонимо… Ви извештавајте, правично и поштено, али да ми политичари ћутимо, најмању штету бисмо нанели”, рекао је Вучић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у Београду - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Лавров: Нема много земаља у Европи које су самосталне као Србија
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Лавров открио српским новинарима шта Кијев мора да испуни: Овога пута неће моћи као пре /видео/
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала