- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Апокалипса на филму

CC0 / Рixabay / Апокалипса
Апокалипса - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Прва трибина циклуса „Хришћанство и филм“ тема је трибине која ће се 31. марта одржати у Универзитетској библиотеци у Београду.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Пред публиком ће се наћи широк избор филмова чија је тема проблем краја цивилизације, међу којима су холивудски хитови „Дубоки удар“, „Рат светова“, „Матрикс“, библијски филмови „Бен Хур“, „Десет божијих заповести“, „Принц Египта“, као и хришћански филмови „Апокалипса“, „Остављени“, „Други Христов долазак“…
Организатори трибине чија је намера да понуде посебан осврт на хришћанску филмску продукцију, која, како кажу, није довољно препозната и истражена су Завод за проучавање културног развитка и Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“.
Учесници су Сергеј Беук, протестантски теолог, комуниколог и писац и Владимир Коларић, теоретичар културе и уметности, писац и преводилац, аутор књига „Хришћанство и филм“ и „Хришћанство и уметност“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала