- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Русофобија је у Европи, нисам сигуран да има поенте да ми играмо у Београду или Атини“

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаАндреј Ватутин
Андреј Ватутин - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2022
Пратите нас
Андреј Ватутин, председник Кошаркашког клуба ЦСКА из Москве, сумња да ће руски тимови моћи да се врате у европска такмичења.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Руски клубови су у претходном периоду постали жртве политичких одлука због дешавања у Украјини и избачени су из Евролиге и Еврокупа.
Ватутин сумња да је враћање на старо могуће.
„Да ли ће руским тимовима бити у моћи да се врате у европска такмичења? Не изгледа ми да ће то да се деси. Имајући у виду русофобију у Европи, тешко ми је да помислим да би клуб, именован по руској војсци, најобојенији руски клуб, могао да се врати“, рекао је Ватутин.
Недељама је трајало нагађање да ли ће руски клубови остати у европским такмичења, а у међувремену појавиле су се и другачије опције које Ватутин не сматра исправним.
„Чак и да не будемо избачени, ми бисмо морали да играмо на неутралном терену. И то поставља питање – да ли има поенте за ЦСКА да игра у Београду или Атини? Да ли треба да жртвујемо своје навијаче због места у Евролиги? Нисам сигуран да би то била права одлука“.
Екипа је због санкција остала без неколицине играча који су одлучили да напусте Москву из разлога који немају везе са спортом.
„Принципи ЦСКА остају исти. Ми ћемо наставити да дајемо све најбоље за своје играче, без обзира на то одакле долазе. Породице и играчи ће увек бити овде сигурни, наши навијачи третирају играче са поштовањем и сматрају их члановима породице“, истакао је Ватутин.
Кошаркаши ЦСКА Москве: Ифе Лундберг (лево), Торнике Шенгелија (десно), Никола Милутинов (иза) - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
СПОРТ
ЦСКА потврдио одлазак четворице кошаркаша – Србин остао у Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала